Kuva: Ian Mcallister / Getty Images

Pieni, vaikeasti ymmärrettävä ja uskomaton susikanta elää Kanadan Tyynenmeren rannikolla.

Suden DNA: ta tutkineiden tutkijoiden mukaan he eroavat geneettisesti sisävesinsukulaisistaan. He ovat myös hyvin erilaisia ​​käyttäytymisensä suhteen: riippuvat hengissä melkein kokonaan merestä.





Rannikko- tai merisusi, kuten heitä kutsutaan, ovat taitavia uimareita, jotka pystyvät matkustamaan kerrallaan jopa 7,5 mailia maasta metsästämään ja saalistaen mereneläviä. Voimme tyypillisesti yhdistää susiateriat esimerkiksi hirven ja karibun kanssa, mutta jopa 90 prosenttia merisusien ruokavaliosta koostuu merenelävistä - melkein neljännes siitä lohi. He metsästävät myös hylkeitä ja jokisaukoja sekä rehujen, simpukoiden, kalanmunien ja valaanruhojen rehua.

Kuva: Bob Winfree / NPS

Nämä merisusi eroavat myös fyysisesti sisämaastaan: ne ovat paljon pienempiä, suunnilleen saksalaisen paimenen kokoisia.



Mikä tekee heistä vielä merkittävämmät tutkijoille, on se, että susien välillä on sellainen geneettinen ero niin pienellä alueella kuin Brittiläisen Kolumbian rannikolla. Tyypillisesti geneettiset erot havaitaan yleensä, kun eläimet erotetaan toisistaan ​​suurilla etäisyyksillä.

Jotkut merisusi elävät myös Alaskassa, mutta kaiken kaikkiaan niiden populaatiot ovat vähentyneet tasaisesti vuosikymmenien aikana.



Kuva: Alex Vanderstuyf / NPS

'He vaelsivat kerran aina Kaliforniaan asti sen entisissä lauhkeissa sademetsissä. Nyt he menevät vain pohjoiseen Vancouverista ”, Chris Darimont, Raincoast Conservation Foundationin tiedejohtaja kertoi National Geographic .'Tämän pitäisi muistuttaa meitä pitämään heistä hyvää huolta.'

Itse asiassa Vancouverin saarella arvioitiin elävän vain noin 150 merisutta vuonna 2008. Elinympäristön menetys, palkintojen metsästys ja lohikannan väheneminen ovat kaikki uhkaa heidän selviytymiselle.

Video:



KATSO SEURAAVA: Grizzly Bear Battles 4 Wolves