Mustilla mamboilla on varsin mielenkiintoinen tapa hillitä vastustajiaan.

Parittelukauden aikana kilpailevat miehet yrittävät voittaa vastustajansa nostamalla päänsä mahdollisimman korkealle ja kiertymällä toistensa ympäri yrittäen lyödä toista maahan. Joskus erehdytään parittelusta, nämä käärmeet taistelevat tosiasiassa parittelun mahdollisuudesta.





Mustat mambat ovat kotoisin Etelä- ja Itä-Afrikan savannista ja metsistä, erittäin aggressiiviset (uhatessa) ja myrkylliset. Heidän nimensä tulee heidän suunsa mustista mustista sisätiloista.

mamba suu

Niiden myrkky on erittäin myrkyllistä ja kykenee tappamaan ihmisen 7-15 tunnissa. Tämän vuoksi ja erittäin aggressiivisen luonteensa lisäksi musta mamba on joidenkin mielestä maailman tappavin käärme, mikä johtuu puremansa viitteestä 'kuoleman suudelmaksi'.



Nämä käärmeet ovat väijytettyjä saalistajia, jotka tunnetaan nopeasta saaliinhakemisestaan ​​lyhyillä etäisyyksillä, mikä erottaa heidät monista muista lajeista. Mustat mambat voivat olla nopeimpia käärmeitä maan päällä, ja vaikka niillä on vähän luonnollisia saalistajia, nämä käärmeet suorittavat ainutlaatuisia taisteluita omien lajiensa sisällä.



Uhkaessaan musta mamba paljastaa suunsa ja hampaidensa kiiltävän mustan sisäosan. Se pystyy tuottamaan huomattavan määrän puremia nopeasti peräkkäin. Nämä käärmeet ruokkivat ensisijaisesti pieniä nisäkkäitä ja lintuja, vaikka niitä on todettu vatsassaan vielä suurempien täysikasvuisten eläinten kanssa.